Швейцарските банки пазят поне 213 милиарда долара в сметки на

...
Швейцарските банки пазят поне 213 милиарда долара в сметки на
Коментари Харесай

Руснаците са скрили 213 милиарда долара в офшорни сметки

Швейцарските банки пазят най-малко 213 милиарда $ в сметки на руснаци, заяви асоциацията на финансовата промишленост на страната, представена от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Швейцарската банкова асоциация (SBA) в локални банки има сред 150 и 200 милиарда швейцарски франка (213 милиарда долара) в офшорни сметки на съветски клиенти. Разкритието е необичайност за Швейцария, която до момента по принцип отхвърля да разкрие притежателите на сметки, и е разследване от присъединението на страната към европейските наказания против Русия. В страната към този момент се води многолюден спор за ролята ѝ в този спор. Матеа Майер, съпредседателка на социалдемократите, прикани управляващите да замразят всички средства, принадлежащи на руснаци, свързани с президент Владимир Путин и неговото обграждане.

По думите ѝ част от тези средства са на олигарси, правилни на Кремъл, а парите се употребяват са финансиране на войната в Украйна. Според нея Швейцария би трябвало да направи нужното, с цел да затвори " кранчето за пари ". Оценките на асоциацията, които са много по-големи от първичните, демонстрират мащаба н предизвикването да се наложат наказания и да се замразят съветските средства. Швейцарското министерство на стопанската система уточни, че няма данни за замразените съветски сметки. Въпреки на пръв взор внушителната сума съветски активи, съгласно SBA те се дребна част от складираните в швейцарска банки задгранични средства, някои от тях трупани с генерации. В имейл до Ройтерс SBA уточни, че съветските сметки съставляват едноцифрен % от всички задгранични сметки в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР