Швейцарски учени в сътрудничество с колеги от Франция и Германия

...
Швейцарски учени в сътрудничество с колеги от Франция и Германия
Коментари Харесай

Учени разработиха метод, чрез който става ясно при кои пациенти К-19 ще протече тежко

Швейцарски учени в съдействие с сътрудници от Франция и Германия създадоха способ, допускащ откриването в ранен етап на пациенти, при които COVID-19 може да премине в тежка форма, заяви уеб сайтът на университета в Цюрих.

Изследователите са стигнали до извода,, че за меродавен знак могат да послужат присъстващите в кръвта цитоксични Т-лимфоцити, или Т-килъри, отговарящи за разтварянето на развалените кафези.

Екипът под управлението на проф. Буркхард Бехер открил, че като биомаркер за откриването на пациенти с евентуално тежко изкарване на заболяването, им е послужило количеството на Т-килърите в кръвта.

" Броят на Т-клетките може да бъде употребен за прогнозирането на на тежките случаи на COVID-19 с висока степен на акуратност, даже и пациентът да е бил приет в болница единствено от един ден ", заяви проф. Бехер.

При COVID-19 Т-клетките работят по метод, присъщ единствено за тази болест. Сравнявайки имунния отговор на пациентите с ковид и този от контролна група, учените могли да изяснят тази специфичност. Швейцарският екип не посочи при съществуването на какво количество Т-килъри се допуска по-тежкото протичане на болестта.

Новият тест ще помогне на лекарите навреме да вземат решения за нужните лечебни и организационни мероприятия за настаняването на даден пациент в поделение за интензивна терапия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР