Швейцарската медийна група Ringier ще придобие мажоритарен дял в българската

...
Коментари Харесай

Швейцарската Ringier придобива мажоритарен дял в Sportal

Швейцарската медийна група Ringier ще придобие мажоритарен дял в българската Sportal и обвързваното сдружение Digital Ventures, излиза наяве от прес релийз на двете страни. В рамките на медийната група Sportal влизат едноименният състезателен уебсайт, новинарските Novini.bg и Profit.bg и няколко други профилирани портала. Digital Ventures от своя страна създава системи за ръководство на медийно наличие, с съответна устременост спортна публицистика и спортни рекламодатели.

Не е ясно какъв брой тъкмо какъв брой огромен дял ще придобие швейцарската група, нито при каква оценка се случва договорката. Тя би трябвало да бъде утвърдена от Комисия за защита на конкуренцията, след което по проект би трябвало да приключи през второто тримесечие на 2021 година

Дветe компании имат общ бизнес от лятото на 2018 година насам,, тогава благосъстоятелност на Intact Media Group.
Софтуер и непознати пазари
Пред " Капитал " изпълнителният шеф и създател на Sportal Стилян Шишков разяснява, че двете страни водят договаряния от лятото на 2020 година, като Ringier оглеждат пазари, които са забавни и атрактивни. Той добави, че ще остане миноритарен акционер и ще продължи да ръководи групата оперативно.

Според Шишков спортните медии се развиват по всевъзможни способи в търсене на повече доходи и нови парични потоци. В случая на Sportal и Ringier този вид уголемение е непосредствено обвързвано с Digital Ventures, която създава софтуера Sportal365. Той се употребява от разнообразни спортни медии по света и една от задачите в бъдеще ще бъде в допълнение развиване на продукта.

" През софтуера ще увеличим мащаба си. Спортните медии към този момент се развиват по всевъзможни способи и ние самите обсъждаме прибавянето на нови услуги. Само публикуването на публикации към този момент не е задоволително, с цел да останеш конкурентен на пазара ", разяснява Шишков. Друга опция, която компанията преглежда, е закупуване на още задгранични медии, по сходство на договорката за Gazeta Sporturilor.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР