Швейцарската медийна група Ringier ще бъде новият мажоритарен собственик на

...
Швейцарската медийна група Ringier ще бъде новият мажоритарен собственик на
Коментари Харесай

Медийна компания с 1 милиард франка приходи купува мажоритарен дял в Sportal Media Group

Швейцарската медийна група Ringier ще бъде новият мажоритарен притежател на българската Sportal Media Group. Компанията е сключила съглашение за придобиването на мажоритарен дял в сдружението, което включва с изключение на цифрови медии и ИТ компанията Digital Ventures, която стои зад платформата Sportal365.

Транзакцията би трябвало да завърши до края на второто тримесечие на актуалната година, като следва тя да получи утвърждението на българските регулатори.

Сделката с българската медийна група бележи най-голямата инвестиция на Ringier през последните няколко години, се показва в формалното известие на компанията. Стойността на договорката не се загатва.

Ringier ще добави в портфолиото на швейцарската група цифровите медии Sportal.bg, Novini.bg, Profit.bg и Woman.bg, както и още уеб страници. Sportal Media Group е основана през 2006 година, като все още за нея работят над 60 публицисти.

" Инвестицията в Sportal Media Group е значим миг за Rinier като цифрова медийна компания със мощно журналистическо ДСК, както и е значим знак за бъдещето на нашата световна медийна дивизия ", разяснява Ладина Хеймагартнър, която е началник на медийното поделение на швейцарското сдружение.

Ringier оперира на разнообразни пазари в Европа, Азия и Африка, като портфолиото ѝ включва към 125 дъщерни компании, главно в региона на печатните и онлайн медиите, радиа, както и такива с активност в развлекателната промишленост.

Групата е основана през 1833 година, като към края на 2019 година е показана в 19 страни, а чиновниците ѝ са към 7100 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР