Швейцарската група произвежда преобразователи за ток и напрежение, които се

...
Швейцарската група произвежда преобразователи за ток и напрежение, които се
Коментари Харесай

Швейцарската LEM разшири завода си в София

Швейцарската група създава преобразователи за ток и напрежение, които се употребяват в промишлеността (основно роботи), във влакове, медицински уреди, в автомобилната индустрия. Сред клиентите й са Fanuc, ABB, Siemens, Schneider, General Electric.

[ "ЛЕМ България "] Още по тематиката
Швейцарската LEM удвоява производството в България

Целта е до пет години предприятието да прави 30% от оборота на цялата група, или близо 70 млн. евро
13 ное 2017
Швейцарската LEM откри цех за електронни съставни елементи в София

Групата ще влага 2 млн. франка и възнамерява да разкрие към 450 работни места
31 окт 2013 Швейцарският производител на електронни съставни елементи и измервателни уреди LEM Group разшири завода си в София. Проектът включва удвояване на индустриалната част, създаване на нова лаборатория за тествания на продуктите, уголемение на складовите пространства и на офисните пространства.

" Добавихме спомагателни 1000 кв. метра към площта на към този момент съществуващата ни база в България, която е към 4600 кв.м. Това ще ни даде опция за разширение на дейностите в страната с над 50% през идващите години ", разяснява за " Капитал " Франк Рефелд, изпълнителен шеф на LEM Group.

Новата инвестиция ще ни даде опция за разширение на дейностите в страната с над 50% през идващите години, сподели за " Капитал " Франк Рефелд, изпълнителен шеф на LEM Group.

[ " ЛЕМ България " ] Инвестиции и развиване

Швейцарската група откри производството си в България през 2013 година Първоначалната инвестиция бе 2 млн. швейцарски франка, а първите заети бяха 40.

" Досега LEM е вложила 18 милиона швейцарски франка в базата в София. Към момента в българската компания работят над 300 души – административен и действен личен състав. LEM има четири индустриални бази – в Пекин, София, Женева и Токио. Базата в София е втората най-голяма, като всяка последваща година бележи двуцифрен растеж ", посочи Франк Рефелд.

Според данните в Търговския указател за 2017 година приходите от продажби на " ЛЕМ България " нарастват с близо 30% по отношение на миналата година и надвишават 50 милиона лв.. Печалбата също пораства с близо 18% до 3.5 млн. лева

" В София имаме съвременно индустриално дружество за мехатроника, където се създават забележителен брой от нашите продуктови серии. За да се оправим с наклонността за миниатюризация, понижаване на разноските и повишение на условията за качество в нашата промишленост, ние надлежно усилваме степента на автоматизация в българската индустриална база. В резултат на това комплексността на дейностите в София непрестанно нараства и това води до увеличение на условията към българския ни екип ", разяснява Франк Рефелд. И прецизира, че " ЛЕМ България " се разраства освен като индустриална база, а и като център за споделени услуги на LEM Group в отделите " Човешки запаси ", " Финанси " и " Информационни технологии ".

Повече изследователска и развойна активност

Компанията майка си слага за цел българското отделение да удвои приходите от продажби. В основата на растежа на целия холдинг е изследователската и развойна активност. " На групово равнище увеличихме разноските си в тази сфера с 35.2% до 21.7 милиона швейцарски франка през последната фискална година и планираме да продължим да влагаме в тази област. Основните ни тласъци за развиване са опциите за напредък на пазара на електрически автомобили, възходящата автоматизация и роботизация, новите пазарни сегменти като Smart Grid (интелигентни електроенергийни мрежи ) и по-интелигентни датчици ", обобщава Франк Рефелд.

Засега експертите, заети с изследователска и развойна активност в софийския цех, са 15, само че централата възнамерява доста разгръщане на отдела и съразмерно нарастване на активността в тази област, заяви за " Капитал " Франк Рефелд.

Над 300 милиона швейцарски франка

Швейцарската група LEM създава преобразователи за ток и напрежение, които намират приложение в промишлеността (основно роботи), във влакове, медицински уреди, в автомобилната индустрия. Сред клиентите на холдинга са Fanuc, ABB, Siemens, Schneider, General Electric.

Според Франк Рефелд компанията вижда обилни благоприятни условия за напредък, произлизащи от възходящото и застаряващо население в света. " Ефективното и стабилно потребление на енергийните запаси ще бъде от все по-голямо значение. От друга страна новите технологии разрешават да се употребяват преобразуватели в области, в които по-рано това не е било допустимо да бъде направено по стопански уместен метод - по-специално за премерване на по-слаб ток. Ето за какво непрестанно преразглеждаме технологията, индустриалните и развойните ни благоприятни условия, а също по този начин процесите и организацията, с цел да се подготвим за този иден напредък ", разяснява Франк Рефелд.

LEM Group регистрира продажби от 301 милиона швейцарски франка за финансовата 2017/18 и облага от 53.3 милиона швейцарски франка. " За първи път в 45-годишната си история компанията надвишава оборот от 300 милиона швейцарски франка ", акцентира Рефелд.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР