Швейцарската футболна лига отмени мачовете от първенството, които бяха планирани

...
Швейцарската футболна лига отмени мачовете от първенството, които бяха планирани
Коментари Харесай

Отложиха цял кръг в Швейцария заради коронавируса

Швейцарската футболна лига анулира мачовете от шампионата, които бяха планувани за уикенда, като глобата се отнася както за Суперлигата, по този начин и за второто равнище Чалъндж-лига. Причината е възбраната на Министерството на здравеопазването на страната да се събират повече от 1000 души на едно място поради заплахата от активиране на зараза от ковид.

От Футболната лига прецизираха, че за момента няма изясненост дали мачовете ще се играят при закрити врата в близко бъдеще или ще бъдат планувани за различен интервал от годината до края на сезона.

"Петте мача от Суперлигата и още пет от второто равнище Чалъндж Лига, които са планувани от петък до неделя, ще бъдат отсрочени за неуточнена за момента дата, се споделя на страницата. ШФЛ продължава тясното си съдействие с управляващите и всички клубове и ще ви осведоми във всеки един миг на смяна.

Средната посещаемост на мачовете от швейцарската Суперлига през тази година е 11 116 индивида приблизително на мач. Болните от ковид в Швейцария към този момент са доказани 15, а под карантина са сложени повече от 100 индивида. Мачовете от шампионата по хокей на лед в Швейцария ще се играят по стратегия, само че пред празни трибуни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР