Швейцарската финансова група UBS ще позволи на две трети от

...
Швейцарската финансова група UBS ще позволи на две трети от
Коментари Харесай

Банкиране от разстояние - UBS залага на хибридния модел на работа

Швейцарската финансова група UBS ще разреши на две трети от своите чиновници да преминат за непрекъснато на хибриден модел на работа от у дома и в офиса, съобщи Блумбърг, базирайки се на осведомен източник.

Това може да даде на банката конкурентно преимущество при набирането на личен състав по отношение на други финансови институции, които подхождат по-агресивно към връщането на служащите в офисите.

Според източника самодейността за нормализиране на хибридната работа е водена от основния изпълнителен шеф на UBS Ралф Хамърс.

Според вътрешен разбор на банката точно две трети от нейните чиновници са на позиции, които са подобаващи за хибриден модел на работа. “Има обаче функции, като да вземем за пример тези на търговците и чиновниците в обособените клонове на банката, които ще би трябвало да продължат да се извършват от съответното работно място. До момента от банката не са задали дата за връщане на чиновниците в офиса.

Подходът на UBS мощно контрастира на този на голям брой от водещите американски банки. Goldman Sachs Group Inc. изисква от съвсем всичките си чиновници в Съединени американски щати да се върнат в офиса, до момента в който JPMorgan Chase & Co. желае от американските си чиновници да стартират да се завръщат по работните си места от 6 юли.

„ Ако можете да отидете в ресторант в Ню Йорк, можете да отидете на работа в офиса и ние ви желаеме там “, съобщи основният изпълнителен шеф на Morgan Stanley Джеймс Горман.

Сред европейските кредитори Deutsche Bank сподели на инвестицонните си банкери в Съединени американски щати, че чака те да се върнат в офисите на компанията при започване на септември. Компанията обаче работи по проекти, които да разрешат на чиновниците да работят от у дома до три дни от седмицата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР