Швейцария спечели в петък вечер драматична победа на световното първенство,

...
Швейцария спечели в петък вечер драматична победа на световното първенство,
Коментари Харесай

Швейцария постигна обрат срещу Сърбия и се доближи до осминафинал


Швейцария завоюва в петък вечер трагична победа на международното състезание, надигравайки Сърбия с 2:1 в Калиниград и направи огромна крачка към класиране на осминафиал. Това беше първият дуел на шампионата, в който се стига до поврат, а той пристигна с късно попадение на Джердан Шакири.

Двата отбора направиха доста динамичен мач, в който надмощието се сменяше няколко пъти. През първата част сръбският отбор беше по-деен и не съумя да се възползва оптимално, водейки единствено с 1:0. След почивката самодейността и по-добрите положения бяха за Швейцария.

Александър Митрович изведе сърбите напред още в петата минута с прецизен изстрел с глава. В началото на втората част обаче Гранит Джака изравни с хубав удар отвън наказателното поле. В последната минута от постоянното време Шакири донесе триумфа на " кръстоносците ".

След два мача Швейцария дели първата позиция с Бразилия с по четири точки, като южноамериканците са с по-добра голова разлика – 3:1 против 3:2. Трети е Сърбия с победа и тъждество.

В последния мач на " Арена изобретение " в Москва Сърбия се изправя против Бразилия, а в Нижни Новгород швейцарците ще играят с към този момент отпадналия отбор на Коста Рика.

В групата се заформи троен възел, откакто и Швейцария, Бразилия и Сърбия имат шансове да се класират на осминафинал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР