Швейцария може да ограничи използването на електрически превозни средства при

...
Швейцария може да ограничи използването на електрически превозни средства при
Коментари Харесай

Държава в Европа може да стане първата, която да ограничи електрическите превозни средства

Швейцария може да ограничи потреблението на електрически транспортни средства при дефицит на електрическа енергия тази зима. Това се казва в проект на страната от четири стъпки за попречване на спирания на електрозахранването и спирания на тока.

Така Швейцария може да стане първата страна, която ще ограничи потреблението на електрически автомобили, оповестява немският ежедневник Der Spiegel.

Шофирането на електрически автомобили може да бъде неразрешено в Швейцария, с изключение на в случаите на " безусловно наложителни пътувания ". Страната възнамерява и по-строго ограничаване на скоростта по автомагистралите в неотдавна оферти проект за деяние, който към момента обаче не е признат.

Швейцария внася електрическа енергия от Франция и Германия, с цел да отговори на търсенето в страната, само че тази година доставките от нейните съседи са лимитирани.

От експортьор на сила Франция се трансформира в чист вносител. Френската електрическа мрежа е изложена на по-висок риск, в сравнение с се смяташе, заради по-ниското произвеждане на нуклеарна сила. Страната може да се сблъска с риск от спиране на електрозахранването тази зима и доставките на електрическа енергия може да не са задоволителни, с цел да отговорят на търсенето, разяснява още ръководителят на мрежовия оператор RTE.

В Германия обстановката е сходна, защото комуналните услуги би трябвало да се задоволят с неналичието на съветски газ.

Електроснабдяването в Швейцария остава нестабилно през зимата и не могат да бъдат изключени проблеми, разяснява още през юни Швейцарската федерална електрическа комисия Elcom.

Може да се наложи Швейцария да покрие потребностите си от импорт на електрическа енергия от към 4GWh от импорт от другите си съседи Германия, Австрия и Италия. Въпреки това износът на сила от тези страни ще зависи мощно от наличните изкопаеми горива, най-вече природен газ, съгласно Elcom.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР