Швейцария е изправена пред недостиг на суровината, необходима за производството

...
Швейцария е изправена пред недостиг на суровината, необходима за производството
Коментари Харесай

Швейцария изправена пред недостиг на спирт за дезинфекция

Швейцария е изправена пред дефицит на суровината, нужна за производството на дезинфектант в битката против епидемията от новия ковид, откакто преди две години реши да се откаже от поддържането на стратегически запас от 10 000 тона етанол (спирт), заяви през днешния ден вестник "Тагес-Анцайгер ", представен от Ройтерс.
Швейцария до наскоро поддържеше стратегически запаси от всичко, като се стартира от кафе, пшеница, ориз и готварско олио. През 2018 година обаче тя реши да се откаже от запасите си от етанол като част от проектите да се приватизира пазара на алкохол в страната, отбелязва щвейцарският вестник.
Това решение способства за недостига на дезинфектанти - те изчезнаха преди няколко седмици от доста магазини, тъй като хората ги изкупиха, с цел да се запасят. Това накара производителите на мощни алкохолни питиета, виновност и даже бира да стартират да го създават.
Някои швейцарски политици в този момент подлагат на критика решението за отхвърли от поддържането на запас, написа вестникът. Други считат, че въпросът за запаса би трябвало още веднъж да бъде подложен, откакто епидемията отмине. Някои членове на Социалдемократическата партия обявиха, че е належащо Швейцария да влага в стратегическия запас, вместо да хвърля плануваните 6 милиарда франка за покупката на нови изтребители за армията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР