Швейцарецът Марк-Андреа Хюзлер се класира за четвъртфиналите на турнира по

...
Швейцарецът Марк-Андреа Хюзлер се класира за четвъртфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Швейцарец елиминира Кареньо-Буста от Sofia Open

Швейцарецът Марк-Андреа Хюзлер се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597900 евро.

Хюзлер отстрани във втория кръг поставения под номер 2 Пабло Кареньо Буста (Испания) с 6:3, 3:6, 6:2 за 104 минути на централния корт в зала " Арена Армеец ".

196-сантиметровият швейцарец сервира чудесно, което значително му оказа помощ да се поздрави с триумфа. Той пласира 8 аса и завоюва 33 от 37 разигравания при първото си подаване.

Хюзлер дръпна с 4:1 и без проблеми сигна до триумфа в първия сет. Във втората част той не даде точка на противника в първите си три сервис-гейма, а при 3:3 имаше опция за пробив, само че не се възползва. Веднага по-късно 14-ият в международната класация Буста малко изненадващо съумя да стигне до брейк за 5:3, след което затвори втория сет при личното си подаване.

Швейцарецът резервира централизация и сподели отличен тенис в третия сет, в който с четири следващи гейма си обезпечи втора победа в кариерата си над състезател от топ 20 на международната класация.

За място на полуфиналите той ще играе против поляка Камил Майхжак, от който има две загуби в два мача.

" Много съм удовлетворен от играта си. Чувствам се чудесно на този корт. Със сигурност това е една от най-големите победи в кариерата ми досега. Щастлив съм от представянето си. Смятам, че имам своите шансове и против Майхжак. Побеждавал два пъти до момента, само че и двете срещи бяха доста оспорвани. Да, той е стабилен състезател, само че не мисля, че е по-добър от Кареньо Буста ", разяснява 26-годишният Хюзлер, който е 95-и в света сега.

Снимка: sofiaopen.bg

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР