Швейцарецът Марк-Андреа Хюслер записа една от най-големите победи в кариерата

...
Швейцарецът Марк-Андреа Хюслер записа една от най-големите победи в кариерата
Коментари Харесай

Марк-Андреа Хюслер отстрани втория поставен Кареньо Буста и заслужи място на четвъртфиналите на Sofia Open 2022

Швейцарецът Марк-Андреа Хюслер записа една от най-големите победи в кариерата си досега. 26-годишният тенисист се наложи с 6:3, 3:6, 6:2 над втория подложен Пабло Кареньо Буста (Испания) и се класира за четвъртфиналите на Sofia Open 2022. Двубоят продължи 1:42 часа, а Хюслер завърши срещата в серия от четири поредно извоювани гейма.

Още от началото на мача швейцарецът загатна, че е подготвен да се конкурира със международния №14. Началният удар на Хюслер действа на висота и той не разреши на Кареньо Буста да стигне до точка за пробив. В същото време швейцарецът съумя да нанесе своя удар в четвъртия гейм, което се оказа задоволително за триумф в откриващия сет.

През втората част Кареньо Буста съумя да отговори на предизвикването. Испанецът стигна до първия си пробив в осмия гейм на сета, след което затвърди с гейм на 0 и изравни резултата. Финалният трети сет стартира с равностойна игра и в първите 4 гейма пробиви нямаше. Хюслер обаче беше запазил най-хубавото от себе си за финала и след серия от 4 поредни гейма на сметката си се поздрави с триумфа.

„ Изключително благополучен съм от метода, по който сервирах. Играх тук преди години, тогава също се оправих добре. Категорично това е една от най-големите победи в кариерата ми. Идвам от шампионат навън и ми трябваше известно време да привикна с изискванията тук, само че мисля, че се оправям добре ", сподели Хюслер в изявлението на корта.

На четвъртфиналите той ще играе с поляка Камил Майхжак. „ Играх с него два пъти, бяха равностойни срещи. Определено е първокласен тенисист. В последните месеци прогресира. Смятам, че имам своите шансове, изключително в случай че играя както през днешния ден ", добави Хюслер.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР