Швейцарецът Херардо Сеоане е назначен за старши треньор на Борусия

...
Швейцарецът Херардо Сеоане е назначен за старши треньор на Борусия
Коментари Харесай

Борусия Мьонхенгладбах обяви назначаването на новия си треньор

Швейцарецът Херардо Сеоане е назначен за старши треньор на Борусия Мьонхенгладбах, оповестява уеб сайтът на клуба. 44-годишният експерт подписа тригодишен контракт. Сеоане размени Даниел Фарке. Патрик Шнарвилер (помощник-треньор) и Никълъс Дион (фитнес треньор) ще се причислят към треньорския щаб на Сеоане.

Борусия разгласи и промяна в управническата конструкция на клуба. Постът състезателен шеф на първия тим от 1 юли ще бъде Нилс Шмадке. 34-годишният функционер неотдавна работи като основен скаут на Волфсбург. Филип Шютцендорф, зоскорошен началник на анализите в Борусия Дортмунд, ще поеме поста началник за развиване на гении и разбор на видео.

Последният клуб на Сеоане беше Байер Леверкузен, който той ръководи от май 2021 година до октомври 2022 година Съставът под негово управление зае 3-то място през сезон 2021/22, което бе най-хубавият резултат за „ аспирините “ от 7 години насам. Преди това води швейцарския Йънг Бойс, с който завоюва три следващи шампионски трофеи и една Купа на страната.

Борусия Мьонхенгладбах приключи на 10-то място през сезон 2022/23 с 43 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР