Швейцарецът Беат Фойц спечели малкия кристален глобус в спускането. Той

...
Швейцарецът Беат Фойц спечели малкия кристален глобус в спускането. Той
Коментари Харесай

Беат Фойц спечели малката световна купа в спускането

Швейцарецът Беат Фойц завоюва дребния бистър глобус в спускането. Той приключи трети в последния старт в дисциплината за този сезон, който се организира в шведския зимен център Оре. Това беше задоволително на 31-годишния скиор да задържи огромния си задатък пред настоящия олимпийски първенец в спускането Аксел Лунд Свиндал и да завоюва първия си трофей в Световната купа.

Австрийците Матиас Майер и Винсент Крайхмайер разделиха първото място в надпреварата. Двамата преодоляха трасето в Оре за 1:20.21 мин. Фойц даде единствено с четири стотни по-слабо време, а Свиндал финишира четвърти с пасив от 12 стотни.

Фойц събра 682 точки след деветте спускания за сезона. В тях той записа три победи, три втори места и едно трето. Свиндал, който завоюва дребния глобус в спускането през 2013 и 2014 година, приключи с 612 точки. Германецът Томас Дресен добави челната тройка с 446 точки.

Крайхмайер завоюва втората си победа в Световната купа и първа в втурване. Единственият му триумф досега беше в супергигатнския слалом в Бийвър Крийк през декември. През този сезон той има три подиума, като записа едно второ място в спускането в Гармиш през януари.

 Крайхмайер завоюва първа победа в втурване в кариерата си
© Reuters

Крайхмайер завоюва първа победа в втурване в кариерата си

За Майер успеха е първа от началото на сезона, пета в кариерата му и трета в тази дисциплинираност. Олимпийският първенец в супергигантския слалом от Пьонгчанг 2018 и златен медалист в спускането от Сочи 2014 записа пети подиум през сезона и общо 18-и в Световната купа.

След триумфа на Фойц към този момент са ясни всички носители на титли тази година. Марсели Хиршер завоюва огромния бистър глобус за седми следващ сезон и добави още две дребни купи - в слалома и гигантския слалом. Шетил Янсруд сграбчи трофея в супер-Г, а Петер Фил - в комбинацията.

В петък е последният супергигантски слалом, а сезонът при мъжете ще завърши с гигантския слалом в събота и слалома в неделя.

 Двама австрийци разделиха първото място в последното втурване за сезона
© Associated Press

Двама австрийци разделиха първото място в последното втурване за сезона
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР