Швеция стана поредният отбор, който се класира за Евро 2020.

...
Швеция стана поредният отбор, който се класира за Евро 2020.
Коментари Харесай

И Швеция е на еврофиналите, Румъния се провали

Швеция стана следващият тим, който се класира за Евро 2020. Скандинавците победиха с 2:0 като посетител Румъния в директния дуел за второто място в група " F ", в която решителен победител е Испания. Маркус Берг и Робин Куайсон вкараха головете за отбора на Яне Андерсон. По този метод шведите събраха 18 точки с четири повече от Румъния и Норвегия.

Клаудиу Кешеру беше титуляр за румънците и остана на терена до 57-ата минута, когато отстъпи мястото си на Флоринел Коман. Нападателят на Лудогорец рядко играеше с топката, само че съумя да насочи два удара към вратата на гостите.

Швеция сподели, че няма да се преценява с домакинския фактор и беше по-добрият тим през цялото време. Емил Форшберг правеше каквото си изиска със отбраната на румънците съвсем всяка офанзива на " тре кронур " минаваше през него. В 18-ата минута Форшберг проби за следващ път и центрира към Берг, който с глава не остави шансове на Чиприан Татарушану.

Попадението стъписа румънците и те позволиха няколко неточности в защита, които като по знамение не доведоха до нов гол във вратата им. Такъв обаче падна в 34-ата минута. Този път Берг влезе в ролята на помощник, а Робин Куайсон вкара петия си гол в квалификациите.  В края на полувремето Кешеру шутира около вратата, притиснат от Виктор Линдельоф. Втората част стартира със промяна в състава на домакините - Чиприан Деак отстъпи мястото си на Янис Хаджи. Въпреки желанието си, домакините с нищо не затрудняваха пведската отбрана. Скандинавците напълно направляваха мача, а румънците се обезверяваха с всяка минала минута.

Макар и към този момент да нападнаха по-рядко, шведите относително елементарно стигаха до положителни позиции. В 71-ата минута Албин Екдал се озова непокрит в наказателното поле и стреля мощно, само че топката се отби от напречната греда.

Sweden are going to #EURO2020! pic.twitter.com/NR3gTZmaEe
— Goal (@goal) 15 ноември 2019 година
До края не се случи нищо забавно, тъй като Румъния нямаше сили даже за непълен поврат. В 81-ата минута срещата беше спряна за малко поради расистки обиди от страна на почитателите на домакините по адрес на Александър Исак.

В последния си мач от квалификациите Швеция ще одобри Фарьорските острови. На Румъния пък следва посещение на Испания.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА ЕВРО 2020 9 кръг, петък 15 ноември  Румъния 0:2краен резулат  Швеция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР