Швеция ще облекчи рестрикциите за онези, най-вече възрастни хора, които

...
Швеция ще облекчи рестрикциите за онези, най-вече възрастни хора, които
Коментари Харесай

Швеция облекчава ограниченията за ваксинираните

Швеция ще облекчи рестрикциите за тези, най-много възрастни хора, които са получили най-малко първа доза ваксина против COVID-19, съобщи през днешния ден Службата за публично здраве, представена от Ройтерс. Близо една пета от популацията на страната към този момент е имунизирано, в това число съвсем всички, живеещи в старешки домове, а имунизационната акция последователно бе обхвана и възрастовата група сред 60 и 70 години.
Властите споделят, че три седмици след слагане на първа доза ваксина, хората могат да се срещат с други, които не са от най-близкото им обграждане, в това число у дома, и че общите занимания в домовете за остарели хора може да бъдат възобновени. Пенсионерите, които са имунизирани, могат още веднъж да пазарят в магазините. "Сега към този момент имунизирана баба може да прегърне внуците си ", сподели пред публицисти шефът на службата Йохан Карлсон.
Той акцентира обаче, че измененията съставляват "леко облекчение " на рестрикциите и даже имунизираните няма да могат да се върнат към естествения живот и да се срещат на огромни групи или да преминат напълно от отдалечена към присъствена работа.
Предвид това, че Швеция е с втория най-голям ритъм на растеж на новите случаи на ковид в Европа след Сан Марино, управляващите споделиха, че не е време да се облекчават рестрикциите за други групи. "Засега броят на имунизираните е непълен, с цел да имаме значима смяна на натиска върху здравната система или на разпространяването на инфекциите като цяло ", съобщи здравната министърка Лена Халенгрен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР