Швеция поиска удължаване на Договора между Съединените американски щати и

...
Швеция поиска удължаване на Договора между Съединените американски щати и
Коментари Харесай

Швеция настоя за удължаване на договора Нов СТАРТ

Швеция изиска удължение на Договора сред Съединените американски щати и Руската федерация за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите нападателни оръжия () и приканва Китай да се причисли към договарянията по този въпрос.

Това съобщи шведският министър председател Стефан Льовен на 75-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в събота, представен от ТАСС.

" Тази година се отбелязва и 75-та годишнина от атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки. Тя служи като трагично увещание за пагубните филантропични последствия от потреблението на нуклеарни оръжия, " сподели той.

Нов СТАРТ изтича през февруари 2021 година ., спогодят да го възобновят.
 Китай отхвърли да взе участие в договарянията за нуклеарни оръжия с Русия и Съединени американски щати
Китай отхвърли да взе участие в договарянията за нуклеарни оръжия с Русия и Съединени американски щати

А Съединени американски щати реши първо да се споразумее с Русия и след това да притиска Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изтегли страната от редица интернационалните контракти, само че показва интерес да резервира Нов СТАРТ, подписан от някогашния президент Барак Обама и някогашния съветски президент Дмитрий Медведев през 2010 година Договорът лимитира стратегическите нуклеарни оръжия на двете страни до 1550 единици.

Но администрацията на Съединени американски щати упорства и Китай да взе участие на договарянията. Ядреният боеприпас на Китай продължава да се разраства, само че е доста по-малък от тези на Русия и Съединени американски щати.

Доналд Тръмп разгласи, че изтегля Той изтегли Съединени американски щати и от от 1987 година и

Съединени американски щати и Русия имат по повече от 6000 нуклеарни бойни глави през 2019 година, до момента в който Китай има 290.

Китайското държавно управление разгласи през август, че няма желание да взе участие в каквито и да е тристранни договаряния за надзор на оръжията с Русия и Съединени американски щати .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР