Швеция не финансира и не въоръжава терористични организации. Това заяви

...
Швеция не финансира и не въоръжава терористични организации. Това заяви
Коментари Харесай

Швеция отхвърля обвинението, че въоръжава терористи

Швеция не финансира и не въоръжава терористични организации . Това съобщи министър-председателят Магдалена Андершон в отговор на турските обвинявания, че страната е " разплодник на терористични организации ".

на кандидатурата на Швеция и Финландия за участие в НАТО, като ги упреква, че укриват членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) и почитатели на Фетхуллах Гюлен, който Анкара упреква в образуване на опита за прелом през 2016 година

" Разбира се, че не изпращаме пари или оръжия на терористични организации ", съобщи Андершон на конференция в Стокхолм.
 Ердоган:
Ердоган: " Да " за Швеция и Финландия в НАТО, в случай че спрат поддръжката си за тероризма

Турция към този момент разгласи, че на този стадий не поддържа участие в Алианса

Представители на Швеция и Финландия се срещат през днешния ден с турски публични лица, с цел да обсъдят кандидатурите на двете скандинавски страни за участие в НАТО. Те имат потребността от поддръжката на всички 30 страни членки на НАТО , само че до момента Турция се опълчва на предложенията им. Самият президент Ердоган предходната седмица съобщи даже, че.

Ердоган желае от Швеция и Финландия да осъдят обществено освен Кюрдската работническа партия (ПКК) , само че и нейните подразделения, преди на тези страни да бъде позволено да се причислят към НАТО.

ПКК е приета за терористична организация от Обединеното кралство, Съединени американски щати и Европейския съюз. Въпреки това множеството членове на НАТО поддържат и даже въоръжават сирийското отклонение на организацията - кюрдските " Отряди за национална самозащита " в битката против " Ислямска страна ".

Турското държавно управление упорства, че Швеция и Финландия също би трябвало да положат повече старания за ограничение на активността на поддръжници на Кюрдската работническа партия , които съгласно турските управляващи са прекомерно дейни в техните страни.

На 18 май Финландия и Швеция публично и дружно Повечето страни-членки на Алианса приветстват решението на двете страни и дават позитивен знак за гласуването си. Нагласите и в двете страни, както измежду политическите партии, по този начин и измежду популацията, внезапно се трансформираха в употребява на участието във военния съюз след нападението на Русия над Украйна.

Генералният секретар на НАТО, че разликите в позициите сред страните членки могат да бъдат преодолени.
 Шойгу разкри контрамерките на Русия против разширението на НАТО
Шойгу разкри контрамерките на Русия против разширението на НАТО

Москва се похвали с по-добра подготовка на военните си елементи в Западния боен окръг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР