Швеция лесно може да претендира за най-странната страна в света.

...
Швеция лесно може да претендира за най-странната страна в света.
Коментари Харесай

Защо в Швеция са забранени пердетата

Швеция елементарно може да претендира за най-странната страна в света. И всичко това с помощта на законите и традициите, които се употребяват там.

Мъжете в Швеция, да вземем за пример, излизат в отпуск по майчинство (в същото време постоянно работодателят им заплаща в допълнение над законовия предел, тъй че заплатата им да бъде изцяло запазена), децата имат право да ядат сладкиши единствено над три години и единствено в събота, поставят децата да спят на студено и не закачват завеси на прозорците, написа pochivka.blitz.bg.

Туристите се забавляват: евентуално страната е приела закон за завесите, другояче кой в ​​здравия си разум би оставил прозорците голи? Но това не е смешка - в Швеция в действителност има закон, забраняващ завесите на прозорците.

Странният документ е признат през 17-ти век и като основа се показват няколко аргументи. Първо, още тогава в Швеция се стремяха към общо „ равнене “, т.е. да подсигуряват, че стандартът на живот за всички е почти идентичен. Но зад завесите не можете да видите какъв стандарт на живот има. Второ, чиновниците на реда трябваше да са сигурни, че редът в градовете се съблюдава.

Има още две версии

Една от тях споделя, че по-ранните съпруги са чакали своите съпрузи моряци и с цел да не се изгубят в тъмния нощен град, са им оставяли свещи на прозорците. Тъй като пламъкът можеше да възпламени завесите, шведите единомислещо се отървали от тях.

В по-малко сантиментална версия неналичието на пердета се свързва с къс зимен дневен час. Например, за какво изкуствено да блокирате светлината, когато към този момент има доста малко от нея?

Сега в Швеция този закон въобще не е наложителен за съблюдаване. И мнозина са щастливи да блокират прозорците си и постоянно не със пердета, а благодарение на специфични паравани извън – въпреки всичко шведите не са спрели да обичат свещите вечер.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР