Швеция и Финландия трябва да депортират или екстрадират до 130

...
Швеция и Финландия трябва да депортират или екстрадират до 130
Коментари Харесай

Ердоган: Швеция и Финландия трябва да депортират или екстрадират 130 терористи в Анкара

Швеция и Финландия би трябвало да депортират или екстрадират до 130 " терористи " в Турция, преди турският парламент да утвърди кандидатурите им за присъединение към НАТО, сподели президентът на Турция Тайип Ердоган, оповестява.

Двете северни страни аплайваха предходната година за присъединение към НАТО след нахлуването на Русия в Украйна, само че кандидатурите им би трябвало да бъдат утвърдени от всички 30 държави-членки на НАТО. Турция и Унгария към момента не са одобрили заявките.

Турция сподели, че Швеция би трябвало първо да заеме по-ясна позиция против това, което вижда като терористи, основно кюрдски екстремисти и група, която упреква за опита за прелом през 2016 година

„ Ако не ни предадете вашите терористи, ние по този начин или другояче не можем да прокараме утвърждението на кандидатурата за НАТО през Народното събрание “, сподели Ердоган.

„ За да мине това в Народното събрание, първо би трябвало да ни предадете повече от 100, към 130 от тези терористи “, разяснява още Ердоган.

Финландски политици изтълкуваха настояването на Ердоган като ядосан отговор на случай в Стокхолм предходната седмица, при който плашило на турския водач беше издигнато по време на нещо, което изглеждаше като дребен митинг.

„ Смятам, че това би трябвало да е било реакция на събитията от последните дни “, сподели външният министър на Финландия Пека Хаависто пред публичната телевизия YLE.

Хаависто сподели, че не е осведомен с нови публични претенции от Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР