Швеция и Финландия трябва да депортират или екстрадират до 130

...
Швеция и Финландия трябва да депортират или екстрадират до 130
Коментари Харесай

Турция иска Швеция и Финландия да й предадат 130 терористи


Швеция и Финландия би трябвало да депортират или екстрадират до 130 " терористи " в Турция, преди турският парламент да утвърди кандидатурите им за присъединение към НАТО . Това съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган, представен от Ройтерс.

Двете северни страни аплайваха предходната година за присъединение към НАТО след нахлуването на Русия в Украйна, само че всичките 30 държави-членки би трябвало да одобрят кандидатурите им.

Турция заяви, че по-специално Швеция би трябвало първо да заеме по-ясна позиция против това, което южната ни съседка вижда като терористи, основно кюрдски бойци и група, която упреква за опита за прелом през 2016 година
 Турският Пинокио, който шантажира НАТО в интерес на Путин
Турският Пинокио, който шантажира НАТО в интерес на Путин

Защо осем месеца Стокхолм и Хелзинки към момента чакат в преддверието на Атлантическия алианс

По думите на Ердоган, в случай че терористите не бъдат предадени на Турция, няма по какъв начин кандидатурите на Швеция и Финландия да бъдат утвърдени от Народното събрание.

Швеция и Финландия подписаха тристранно съглашение с Турция през юни 2022 година, целящо да преодолее възраженията на Турция. Като част от това съглашение двете скандинавски страни се ангажираха да отговорят на " висящите претенции за депортиране или изгонване на обвинени в тероризъм.

Турските управляващи подчертаха, че времето изтича, защото през май в страната ще се проведат парламентарни и президентски избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР