Швеция е държавата, чийто пазар на недвижими имоти непрекъснато поскъпва.

...
Швеция е държавата, чийто пазар на недвижими имоти непрекъснато поскъпва.
Коментари Харесай

С 40% поскъпнаха къщите в Швеция

Швеция е страната, чийто пазар на недвижими парцели непрестанно нараства. Това в най-голяма степен се отнася до жилищата, като най-търсените и най-бързо оборотните парцели от пазара. Къщите за посетители обаче също са атрактивна „ стока” и повишаването не подминава и тях. За последните 5 години цената в сегмента се е нараснала с цели 40%. Дори през 2017 година, когато за пръв път от края на 90-те години на предишния век беше регистрирано поевтиняване, цената на къщите за посетители записва нарастване в границите на 8%, сочат данните шведската асоциация за недвижими парцели - Svensk Mäklarstatistik.

Доброто развиване на жилищния сегмент разреши на доста от притежателите на такива парцели да влагат в крайградски къщи. Тези, които са купили сходна къща в интервала май 2017-април 2018 гг. са похарчили приблизително 189 000 USD, без значение, че цените се покачиха във всички райони на скандинавската страна. Средно със 7% са се повишили цените на къщите към Стокхолм. За тези, които желаят да си купят къща в границите на шведската столица, цените остават високи – приблизително 290 000 USD.

Сред по-известните места за владение на къща е Сконе – най-южната историческа провинция на Швеция. Там има многоженство плажове и живописни селца. Но там цените за последната година са се повишили с 11%, което е над междинното за страната. Средно от 109 060 USD на 168 800 USD е нарастването на действително подписаните покупко-продажби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР