Шведското правителство ще отложи най-малко до 3 май планираното отменяне

...
Шведското правителство ще отложи най-малко до 3 май планираното отменяне
Коментари Харесай

Положението е сериозно: Швеция не бърза с премахването на ограниченията

Шведското държавно управление ще отсрочи минимум до 3 май плануваното анулиране на някои от рестриктивните мерки, въведени поради ковид, на фона на мощна трета вълна на епидемията, заяви през днешния ден министър председателят Стефан Льовен, представен от Ройтерс. Той обаче не огласи нови ограничения, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Положението е съществено. Равнището на разпространяване на болестта е високо ", съобщи Льовен. Вчера националната здравна организация изиска от държавното управление да отсрочи към този момент оповестеното облекчение на рестрикциите, което предвиждаше допускане на по-голям брой гости в развлекателните паркове, на концерти и футболни мачове. Швеция възприе друг от множеството страни метод при пандемията и не вкара локдауни, въпреки че последователно ускори все по този начин доброволните ограничавания за събиранията на публични места и публичните действия.

Днес здравните управляващи оповестиха за 8441 нови случая на ковид и 35 умряли. Броят на инфектираните внезапно се усили в последните седмици до нива, регистрирани за финален път през декември предходната година, до момента в който този на смъртните случаи се задържа релативно дребен.

" Получаваме информация за напрегната обстановка в региона на опазването на здравето. В доста региони разпространяването на болестта пораства фрапантно ", сподели генералният шеф на здравната организация Йохан Карлсон. Общият брой на записаните случаи на ковид в Швеция, с население от към 10,2 милиона души, приближава 805 хиляди. Страната е на 29-о място в света по този индикатор. 13 465 индивида са умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР