Шведското правителство ще налее 12 млрд. евро в бизнеса през

...
Шведското правителство ще налее 12 млрд. евро в бизнеса през
Коментари Харесай

Швеция планира данъчни облекчения и разходи за 12 млрд. евро през 2021 г.

Шведското държавно управление ще налее 12 милиарда евро в бизнеса през идната година, съобщи Ройтерс. Програмата ще бъде изпълнена посредством данъчни облекчения и спомагателни държавни разноски, като по този метод ще бъде изпълнен най-големият досега държавен бюджет в северната страна. Целта е да се поддържа възобновяване на стопанската система след спада, провокиран от ковид.

Очакванията са за 2020 година Брутният вътрешен продукт на Швеция да се намали с 4,6%, разгласи държавното управление. „ Икономическата политика минава в нова фаза. Затова планираме идната година страната да извърши най-големия си бюджет до момента за да рестартираме стопанската система “, съобщи финансовият министър на страната Магдалена Андерсон.

Управляващата коалиция заяви, че държавният бюджет за следващата година ще се концентрира върху задържането и основаването на нови работни места, обществени помощи и трансформацията към въглеродно неутрално бъдеще. Над 1 милиарда евро от целият пакет ще бъдат ориентирани към битката с климатичните промени.

Прогнозите са ограниченията в бюджета да доведат до основаването на 75 хиляди нови работни места.  Правителството даде обещание, че ще резервира тази политика на непосредствено финансиране и данъчни облекчения и в идващите няколко години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР