Шведското правителство дарява 1 милион дози от ваксината на AstraZeneca

...
Шведското правителство дарява 1 милион дози от ваксината на AstraZeneca
Коментари Харесай

Швеция дарява 1 милион дози от ваксината на AstraZeneca

Шведското държавно управление подарява 1 милион дози от имунизацията на AstraZeneca на по-бедни страни посредством програмата КОВАКС. Това заяви министърът за интернационалното съдействие за развиване във външното ведомство Пер Улсон Фрид, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция. 

" Швеция към този момент няма потребност от имунизацията на британско-шведската фармацевтична компания. Тъй като с препарата на AstraZeneca се свързват доста редки случаи на поява на тромби, Швеция го употребява единствено за хора на възраст над 65 години. Страната обаче към момента чака огромна доставка от имунизацията, която няма да бъде употребена. Затова е значимо тези дози да не стоят в ресурс в миг, когато целият свят се нуждае от ваксини ", сподели министър Фрид. 

Подкрепената от Световната здравна организация стратегия КОВАКС е световна самодейност, ориентирана към обезпечаване на обективен достъп до COVID-ваксини, на които доста по-бедни страни разчитат.

Дания, която спря изцяло потреблението на AstraZeneca, още не е решила какво да прави с непотребните количества. Датският здравен министър се пробва да размени дози от препарата на AstraZeneca с ваксини от различен производител. През април на прилежащата немска провинция Шлезвиг-Холщайн бяха " заети " 55 000 дози. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР