Шведският производител Volvo представи новата си стратегия, която предвижда през

...
Шведският производител Volvo представи новата си стратегия, която предвижда през
Коментари Харесай

Volvo представи нова стратегия и нов електромобил

Шведският производител Volvo показа новата си тактика, която планува през 2030 година компанията да стартира да продава единствено електрически коли, като се откаже изцяло от моторите с вътрешно горене. Важна роля в нея ще играе и новият модел на ток на марката C40 Recharge, който излаза на пазара през тази година
За да реализиране на амбициозната си цел, компанията от Гьотеборг се готви съществено да разшири портфолиото си от електрически автомобили в околните години. Този проект стартира точно с новото Volvo C40 Recharge, което е построено въз основата на кросоувъра XC40, само че има по-скосен покрив и по този начин попада в класа на все по-популярни крос-купета, които заливат пазара.


 Volvo унищожава по една кола дневно в името на сигурността Volvo унищожава по една кола дневно в името на сигурността
Поне едно чисто ново Volvo взе участие в краш-тестове в лабораторията на Центъра за сигурност на Volvo Cars, който отбелязва своята 20-го...
Новият модел се отличава от ХС40 по новите предни светлини с пикселовналичноа технология, както и по променената ризница с нови хоризонтални дневни светлини. Профилът и задната част на модела са неповторими поради купе-линиите, като и задните светлини са получили смяна във формата. Моделън C40 е по-нисък със 7 см от ХС40, само че е по-дълъг и по-широк от него с 12 см. Най-съществената разлика е, че до момента в който стандартния SUV се предлага и във версия с ДВГ, то C40 ще бъде само с акумулатори и електромотор.
Новата машина ще се продава и съгласно новата маркетингова тактика на компанията, която ще разчита единствено на онлайн поръчки. Нейното задвижване е същото ката това на XC40 Recharge - два електромотора с комбинирана мощ от 408 конски сили (300 kW) и въртящ миг от 660 Нм, излъчени към четирите колела. Идентична е и динамичността - ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди и оптималната скорост, лимитирана на 180 км/ч, сходно на всички останали машини на марката.


Моделът C40 Recharge разполага с акумулаторен блок с потенциал от 78 кВт/ч (от които използваеми са 75). Това обезпечава пробег с едно зареждане от 420 км съгласно цикъла WLTP. Батерията се зарежда за 8 часа на 11-киловатово зарядно, а на бърза станция с мощ 150 kW " цялостни " 80% за 40 минути. Компанията разгласи проектите си скоро да има и версии с по-голям пробег.
Производството на новото Volvo C40 Recharge ще започва тази есен в завода на компанията в Гент, Белгия, където се сглобява и кросоувърът XC40. И защото компанията има намерение до 2025 година 50% от продажбите й да са на електрически автомобили, до тогава ще се появят още цели 5 модела, задвижвани единствено на електричество. И евентуално ще забележим електрически версии на най-популярните машини като XC60 и XC90, както и напълно нови оферти.


 Volvo показа нова система за разчистване на въздуха в салона Volvo показа нова система за разчистване на въздуха в салона
Компанията Volvo разкри нова система за разчистване на въздуха в салона, която ще се слага на моделите на марката от серите 60 и 90. Т...
Другите 50% от продажбите след 2025 година ще са на плъг-ин хибриди, като последните последователно ще отпаднат от гамата до 2030 година, когато марката би трябвало да е напълно електрическа. Дотогава се чака и продажбите на нови коли да стават извънредно през онлайн платформи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР