Шведският производител на автомобили Volvo cars ще проведе IPO (първоначално

...
Шведският производител на автомобили Volvo cars ще проведе IPO (първоначално
Коментари Харесай

Volvo отложи с ден листване на борсата, за да привлече интереса на инвеститорите

Шведският производител на коли Volvo cars ще организира IPO (първоначално обществено предлагане) в петък, един ден по-късно от плануваното, като направи всичко допустимо,  да притегли интереса на вложителите. Това заяви в понеделник Financial Times, позовавайки се на компанията, която е благосъстоятелност на китайския Geely. 

Volvo cars също леко понижи оценката на марката, определяйки цената на акциите на 53 шведски крони (6,17 долара). Така оценката на компанията може да бъде $18 милиарда По-рано представители на автомобилния производител смятаха, че тя може да бъде оценена на $25 милиарда, предава. 

Geely, която закупи Volvo cars през 2010 година от Ford Motor за 1,8 милиарда $, анулира IPO на шведския авто производител през 2018 година заради опасения, че " комерсиална война " сред Съединени американски щати, Европа и Китай ще навреди на оценката на компанията. По това време Geely вярваше, че шведската марка може да бъде оценена на 30 милиарда $. 

Изпълнителният шеф на Volvo cars Хакан Самюелсон назова пониженото IPO " крайъгълен камък " в стойностно изражение. Събраните средства ще бъдат употребявани за осъществяване на тактиката за промяна на компанията, добави той. 

До 2030 година Volvo cars има намерение да създава единствено изцяло електрически коли - всички без обшивка от естествена кожа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР