Шведският производител на автомобили Volvo Cars обяви, че ще инвестира

...
Шведският производител на автомобили Volvo Cars обяви, че ще инвестира
Коментари Харесай

Volvo ще изгради завод за електрически автомобили в Словакия за 1.2 млрд. евро

Шведският производител на коли Volvo Cars разгласи, че ще влага 1.2 милиарда евро в построяването на цех за електрически коли във втория по величина град в Словакия Кошице. Заводът на Volvo ще е петият в страната, където към този момент има мощности на Volkswagen, PSA Group, KIA и Jaguar Land Rover. Около 20% от нужните средства за градежа на завода ще бъдат предоставени от словашкото държавно управление, оповестява Associated Press.

Това ще бъде третият европейски цех на компанията в Европа, като другите се намират в Белгия и Швеция. Заводът в Източна Словакия е плануван да създава до 250 хиляди автомобила годишно. Плановете разрешават и бъдещо разширение на обекта, се споделя в изказване на компанията. Новият цех ще създава само електрически модели в сходство с желанието на компанията да създава напълно електрически коли до края на това десетилетие.

" Volvo Cars има упоритостта да доближи годишни продажби 1.2 млн. автомобила доникъде на десетилетието, което цели да реализира с световен индустриален отпечатък, обхващащ Европа, Съединени американски щати и Азия ", се споделя в изказването. Производството на Volvo през предходната година се е нараснало с 5.6% до съвсем 700 хиляди автомобила, от които 27% са били напълно електрически или хибридни модели.
Реклама
" Разширяването в Европа, най-големият ни район за продажби, е от решаващо значение за прекосяването ни към електрификация и за продължение на растежа ", съобщи изпълнителният шеф на Volvo Джим Роуън.
Нови работни места
Със градежа на новия цех се чака да бъдат открити нови 3300 работни места в града, намиращ се на 100 км от украинската граница. Този регион от дълго време се характеризира с висока безработица в съпоставяне със западната част на страната.

" Много съм удовлетворен, че Словакия съумя да завоюва състезанието за тази голяма инвестиция, която ще донесе развиване и доста работни места в източната част на Словакия ", съобщи в изказване министърът на стопанската система Рихард Сулик.

Строителството е планувано да стартира през идната година, а производството - през 2026 година
Реклама Свързани публикации Сътресенията във веригата на доставки трансформират автомобилната промишленост 24 юни 2022, 06:14 Volvo разраства бизнеса си с онлайн продажби на коли и купува дял от Carwow 1 май 2022, 10:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Промишленост
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР