Шведският H&M, вторият най-голям търговец на модни стоки в света,

...
Шведският H&M, вторият най-голям търговец на модни стоки в света,
Коментари Харесай

Продажбите на H&M растат с най-бързи темпове от три години насам

Шведският H&M, вторият максимален търговец на фешън артикули в света, регистрира през днешния ден най-високия си растеж на продажбите в локална валута от три години насам и съобщи, че летните му сбирки са добре признати от потребителите. Продажбите на компанията са се нараснали с 8% през трите месеца от юни до август по отношение на същия интервал година по-рано, заяви RTE. Тези данни означават петия следващ тримесечен растеж на марката и съответстват с процентите, записани през третото тримесечие на 2016 година, показвайки, че част от растежа на приходите идва от валутните придвижвания.

"Добре признатите летни сбирки и увеличеният пазарен дял удостоверяват, че групата H&M е на верния път с работата си по трансформацията на марката ", подчертаха от компанията. Нетните продажби са се нараснали повече от предстоящото с растеж от 12%, достигайки 6.5 милиарда $. Акциите на H&M тази година са нарастнали с 51% на фона на оптимистичните настроения на вложителите, че групата се връща към облага след години на нескончаем спад.

През последните години веригата бе изправена пред редица проблеми, защото облеклата й станаха по-малко привлекателни за купувачите. Слабите резултати се дължаха на забавянето на продажбите в магазините на главната шведска марка и вложенията за адаптиране към по-силната конкуренция и бързо изменящите се привички за извършване на покупки. H&M удостовери, че равнищата на интензивност, свързани с работата по трансформацията, са останали високи през третото тримесечие на актуалната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР