Шведският автомобилостроител Волво (Volvo) ще инвестира близо 1 милиард евро

...
Шведският автомобилостроител Волво (Volvo) ще инвестира близо 1 милиард евро
Коментари Харесай

Volvo тръгва към 100% електрическа гама с пълна промяна на най-стария си завод

Шведският автомобилостроител " Волво " (Volvo) ще влага близо 1 милиард евро в историческия си цех край Гьотеборг, с цел да премине към произвеждане на електрически автомобили, заяви компанията, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция. 

Шведският филиал на китайската " Джийли " (Geely), който разгласи през март, че минава към 100 % електрическа гама до 2030 година, ще направи инвестицията си в завода югозападното градче Торсланда през идните години като подготовка за произвеждане на ново потомство напълно електрически коли, се споделя в известието. 

Заводът е най-старият (от 1964 г.) и най-големият цех на марката, чиято централа е в Гьотеборг. Там работят 6500 чиновници, с цел да създават по 1250 автомобила дневно. 

Решението за инвестицията беше предшествано от оповестяването на различен огромен план в тактиката за електрификация на " Волво " - построяването на взаимен цех за акумулатори дружно с шведската " Нортволт " (Northvolt), също покрай Гьотеборг. 

Там се чака да работят 3000 души, а към завода ще бъде основан и научно-развоен център като част от инвестиция за към 3 милиарда евро.

" Волво карс " (Volvo Cars) е един от най-напредналите в създаването на електрически автомобили автомобилостроител и от 2019 година продава единствено хибридни или напълно електрически модели. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР