Шведският автомобилостроител Волво карс (Volvo cars), дъщерна компания на китайската

...
Шведският автомобилостроител Волво карс (Volvo cars), дъщерна компания на китайската
Коментари Харесай

Volvo cars ще проучва как да внедри стомана без въглерод в автомобилите

Шведският автомобилостроител Волво карс (Volvo cars), дъщерна компания на китайската Джийли (Geely), се причислява към огромен план за произвеждане на безвъглеродна стомана в Швеция, с цел да изследва внедряването му в колите на марката. Това заяви през днешния ден автомобилната компания, представена от Франс прес. 

Това съдействие трансформира Volvo в първия автомобилостроител, който работи с шведския производител на стомана ССАБ (SSAB) и самодейността му Хибрит (Hybrit). Това е най-напредналият и упорит проект в стоманодобивния бранш за разработка на стомана без изкопаеми течни горива, акцентира групата в официално съобщение. 

Шведският производител на тежкотоварни коли Волво груп (Volvo Group), който от години е обособен от Волво карс (Volvo Cars), към този момент разгласи при започване на април съдействието си със SSAB, предвиждайки да пусне прототипи още от тази година. 

Поради използването на въглища в доменните пещи за преправка на желязната руда, стоманата е огромен източник на въглеродни излъчвания: 2,6 милиарда тона всяка година или 7 % от всички излъчвания по света, по данни на Международната организация за силата (МАЕ). 

Проектът на SSAB, който бе разгласен през ноември 2019 г, цели производството на безвъглеродна стомана в търговски мащаби от 2026 година.
За автомобилостроители като Волво карс, които към този момент са поели по пътя на електрификацията, безвъглеродната стомана е отлична опция да понижат непреките излъчвания. 

Пилотен цех беше открит през август 2020 г. с цел да създава след време безвъглеродна стомана, като въглищата се заменят в индустриалния развой с електричество и " зелен " водород, получен без изкопаеми енергийни източници. 

Шведският автомобилостроител, който е на 100% благосъстоятелност на Geely, желае до 2030 г. да създава напълно електрически транспортни средства. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР