Шведският автомобилен гигант Volvo ще изгради чисто нова фабрика за

...
Шведският автомобилен гигант Volvo ще изгради чисто нова фабрика за
Коментари Харесай

Volvo ще изгради завод за електромобили в Словакия за €1,2 милиарда

Шведският авто колос Volvo ще построи чисто нова фабрика за електрически коли в Словакия, оповестиха от компанията. Това ще е първият нов цех на автомобилния производител в Европа от 60 години насам. Заводът ще бъде издигнат в град Кошице, който се намира в източната част на страната, а инвестицията е в размер на €1,2 милиарда.

За построяването на фабриката Volvo си партнира с китайската компания Geely, която към този момент разполага със фабрики на Volkswagen, Stellantis, Kia и Jaguar Land Rover.

Около една пета от инвестицията ще бъде под формата на държавна дотация от словашкото държавно управление.
 Volvo отваря дружество за акумулатори в инвестиция от $3,3 милиарда
Volvo отваря дружество за акумулатори в инвестиция от $3,3 милиарда

Заедно с производителя на акумулатори Northvolt

" Изминаха съвсем 60 години, откогато създадохме нов цех в Европа. Нашият максимален район на продажби е точно тук, като търсенето на електрически транспортни средства на Стария континент към този момент е извънредно високо ", разяснява пред медиите основният изпълнителен шеф на Volvo Джим Роуън.

Производителите на коли в цяла Европа преработват остарели заводи в профилирани за произвеждане на електрически автомобили или пък влагат в нови във време, когато районът се насочва към по-чисти коли. По-рано този месец от Ford оповестиха, че ще спрат да създават стандартни коли в Германия. Вместо това компанията стартира работа в завода си във Валенсия, където ще бъде създаден идващият й електрически модел.

Колкото до Volvo, шведският колос има за цел да усили продажбите си от 700 000, колкото бяха през предходната година, до 1,2 милиона до 2025 година. Към днешна дата автомобилната компания има фабрики в Белгия и Швеция, които могат да създават по 600 000 коли годишно, както и в Китай и Съединени американски щати, които могат да създават още 800 000 бройки.

Фабриката в Словакия ще има първичен потенциал от 250 000, когато отвори порти през 2026 година.
 Volvo отбелязва растеж на приходите от £2 милиарда и продава от ден на ден електрически автомобили
Volvo отбелязва растеж на приходите от £2 милиарда и продава от ден на ден електрически автомобили

Шведската компания усъвършенства приходите си, само че спад в производството удря продажбите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР