Шведският автомобилен гигант демонстрира желание да засили своите позиции в

...
Шведският автомобилен гигант демонстрира желание да засили своите позиции в
Коментари Харесай

Volvo засилва позициите си в сферата на роботизираните автомобили с ново партньорство

Шведският авто колос показва предпочитание да ускори своите позиции в областта на самостоятелния превоз.
Volvo има желание освен да употребява непознати технологии за самостоятелните си коли, само че и да предлага свои лични. Тази седмица, скандинавската компания разгласи проектите си да направи съществени вложения в Luminar Technologies, компания, специализирала се в създаването на LiDAR хардуер – технологията, чрез която роботизираните коли „виждат“ околната среда.

Платформата, предлагана от Luminar е сходна с тази на конкуренцията. Системата разпръсква милиони краткотрайни лазерни импулси в средата всяка секунда и улавя върнатата назад светлина. Обработвайки по този начин получените данни, компютърът съумява да построи точна 3D картина на средата.

Въпросната инвестиция, чиито размер не се прецизира, ще помогне на Volvo да употребява технологията в колите си, които сега тества в Маунтин Вю, Калифорния. Заедно с това, Volvo ще стане първата компания, употребяваща специфична нова технология, която Luminar анонсира дружно със подписване на партньорството. Тя оказва помощ за по-доброто идентифициране на хора и различен вид обекти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР