Шведските въоръжени сили ще подобрят своя флот от изтребители Gripen

...
Шведските въоръжени сили ще подобрят своя флот от изтребители Gripen
Коментари Харесай

Швеция модернизира своите изтребители Gripen C/D

Шведските въоръжени сили ще подобрят своя флот от изтребители Gripen C/D (военни самолети Saab JAS 39 Gripen). Подписано е съглашение със Saab за подобряване на опциите и наличността на летателната система на изтребителя доникъде на 30-те години на настоящия век.

Това заяви AP, базирайки се на Шведската организация за отбранителна логистика (FMV).

Стойността на поръчката е почти 3,5 милиарда шведски крони (над 336 млн. щатски долара), като поръчката би трябвало да бъде приключена през 2023-2029 година

Договорът включва и опцията министерството да направи спомагателни поръчки през идващите години, с цел да доразвие опциите си.

Както е маркирано в известието, увеличеният потенциал дава на Швеция по-ефективен и мощен военен аероплан, който включва, наред с други неща:
усъвършенствани летателни характерности и по-ефективни сензорни системи за самоотбрана и премерване и разузнаване на цели, създаване и възстановяване на предпоставките за качества за нахлуване, обезпечава се добра наличност в дълготраен проект и се уголемяват опциите за паралелна употреба на Gripen E и C/D.
" Модернизацията дава на въоръжените сили по-силен военен авиационен капацитет и разрешава на JAS 39C/D да се експлоатират до средата на 30-те години на настоящия век ", съобщи ръководителят на отдел " Авиационно съоръжение " във FMV Ингела Матиасон.

Saab JAS 39 Gripen (на шведски: Griffin) е шведски многоцелеви изтребител от четвърто потомство, планиран и създаван от Saab. От ноември 1997 година JAS 39 е публично признат от шведските военновъздушни сили. Изтребителят е изнесен за Чешката република, Унгария, Южноафриканската република и Тайланд, а Бразилия също е решила да закупи JAS 39.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР