Шведските социалдемократи ще подкрепят усилията на страната ни за Шенген.

...
Шведските социалдемократи ще подкрепят усилията на страната ни за Шенген.
Коментари Харесай

Българските евродепутати от ПЕС/БСП: Шведските социалдемократи ще подкрепят усилията на страната ни за Шенген

Шведските социалдемократи ще поддържат напъните на страната ни за Шенген. Това е станало ясно вследствие на диалозите сред българските социалисти в Екологичен потенциал с техните сътрудници от Швеция. Евродепутатите от групата на ПЕС/БСП в продължение на седмици вършат старания в договарянията за позитивен резултат за страната ни през декември.
В края на предходната седмица Петър Витанов, Сергей Станишев, Иво Христов, Елена Йончева и Цветелина Пенкова изпратиха писмо до ръководителя на Шведската социалдемократическа работническа партия Магдалена Андершон, която е и някогашен министър председател на страната. В него се настояваше шведската левица да поддържа България за влизането й в Шенгенското пространство в навечерието на Съвета по правораздаване и вътрешни работи, който ще се организира на 8-9 декември 2022 година В писмото се подсещаше също по този начин, че в България и Румъния имаше задача с присъединяване на 22 специалисти от 17 членки страни, в това число двама шведски специалисти, както и представители на Европейската комисия, Фронтекс, Европол, която е удостоверила изрично, че и двете страни не престават да извършват изискванията, нужни за цялостното използване на достиженията на правото от Шенген.
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти Петър Витанов организира и среща с ръководителя на шведската делегация Хелена Фрицон, на която беше изтъкнато, че България чака от Швеция да окаже подпомагане и да не стопира процеса на интеграция.
„ Искаме да изразим нашата благодарност за мощната поддръжка, демонстрирана от сътрудниците от Шведската социалдемократическа работническа партия, които гласоподаваха единомислещо за утвърждението на Резолюцията на конгреса на ПЕС 2022, призоваваща за присъединение на България, Румъния и Хърватия към Шенгенското пространство без в допълнение закъснение, както и Резолюцията на Европейския парламент по тематиката от месец октомври, призната с огромно болшинство “, споделиха българските евродепутати в писмото си до техните сътрудници от Швеция.
Подкрепата от Швеция е доста значима стъпка в позитивна посока, а българските социалисти се надяват и другите политически фамилии да са по този начин дейни в отстояването на националния интерес.
За контакт с Групата   на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР