Шведските прокурори заявиха, че са решили да блокират района около

...
Шведските прокурори заявиха, че са решили да блокират района около
Коментари Харесай

Шведската прокуратура блокира района на “Северен поток” за разследване

Шведските прокурори обявиха, че са решили да блокират региона към приключването на газ от газопровода “Северен поток ” в Балтийско море, до момента в който се проверява хипотетичният бойкот.

За да продължи следствието на “саботажа ”, виновният прокурор е решил “да блокира региона, с цел да се извърши следствие на мястото на престъплението ”, се споделя в изказване на шведската прокуратура.

“Разследването продължава, намираме се на натоварен етап… Разбирам забележителния публичен интерес, само че сме в началния стадий на предварителното следствие и заради това не мога да разясня детайлности за това какви следствени ограничения подхващаме ”, е представен в изказването прокурорът Матс Люнгквист.

В настрана изказване шведската брегова защита заяви, че е почнала да извършва решението на прокурора за блокиране на регион от пет морски благи (9,26 км, 5,75 мили).

На 26 септември Дания и Швеция в писмо до Организация на обединените нации оповестиха повреди на три сектора от газопроводите „ Северен поток “ и „ Северен поток 2 “. Германските служби за сигурност допуснаха, че и двете тръби към този момент няма да могат да се употребяват и ще бъдат изключени за непрекъснато.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР