Шведските прокурори обвиниха мъж по подозрение в престъпления, свързани с

...
Шведските прокурори обвиниха мъж по подозрение в престъпления, свързани с
Коментари Харесай

Първо обвинение в Швеция по новия закон за тероризма

Шведските прокурори упрекнаха мъж по съмнение в закононарушения, свързани с оръжие и набиране на средства за неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК). Това е първият път, когато някой бива упрекнат в Швеция в опит да даде финанси на ПКК , избрана като терористична формация от Турция, Европейския съюз и Съединените щати, предава Ройтерс.

" Разследването поддържа съмненията, че мъжът е работил от името на Работническата партия на Кюрдистан ", се споделя в изказване на прокуратурата.

От там обявиха,че мъжът на към 40 години е обвинен в " усложнено изнудване, тежко закононарушение с оръжие и опит за финансиране на тероризъм ".

Обвинението е допустимо след, което забранява организирането на срещи или даването на логистична или финансова помощ или даже храна на неразрешени групировки .

Случаят идва в миг, когато Турция задържа кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, частично тъй като твърди, че Швеция приютява поддръжници на рискови групировки (най-вече кюрдски), които Анкара счита за терористични.

Преговорите сред двете страни за присъединение към НАТО би трябвало да бъдат възобновени идната седмица.

Швеция и Финландия след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година Докато, кандидатурата на Швеция макар договорката, до момента в който не отговори на турските опасенията за сигурността., и като причина показва рецензиите на шведското държавно управление за върховенството на закона в Унгария. Швеция в този момент се надява до срещата на върхана пакта в Литва идващия месец .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР