Шведски полицаи стреляха и раниха мъж, който ритал чанта по

...
Шведски полицаи стреляха и раниха мъж, който ритал чанта по
Коментари Харесай

Шведската полиция стреля и рани мъж, заплашил да взриви чанта-бомба на гарата в Малмьо

Шведски служители на реда стреляха и раниха мъж, който ритал чанта по земята на централната гара в южния град Малмьо и твърдял, че в нея има бомба, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки локалните управляващи и очевидец на случката.

В полицията бил получен сигнал малко след 10 ч. тази заран, че мъж се държи заплашително на гарата. Свидетелят Фернандо Валарино сподели, че бил там и чакал трен, когато видял висок, плешив млад бял мъж в пурпурен шлифер да подритва пътна чанта по земята. Според Валарино мъжът бил на тип към 30-годишен и изначало си помислил, че е вманиачен. Той първо не схванал виковете му, само че след това го чул, че крещи " Имам бомба ". Свидетелят видял по какъв начин чиновници на гарата отстраняват хората от региона преди идването на полицията, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Той се опита да бяга, само че бяха създадени изстрели. Чух най-малко три, само че може да бяха и четири ", сподели Валарино - 25-годишен италианец от Милано, за АП по телефона.

Според организация ТТ служителите на реда нямали различен избор, с изключение на да стрелят по мъжа поради държанието му. Той бил откаран в болница с рани, само че други потърпевши няма. Състоянието му към този момент е незнайно. Според полицейски източници, представени от Франс прес, мъжът е 44-годишен гражданин на Малмьо.

Говорителка на полицията сподели, че в постройката на гарата е ситуирана група за неутрализиране на бомби. Тя не удостовери дали в чантата е имало бомба, нито изказванието, че е била унищожена с следен гърмеж. По-късно очевидци споделиха, че са чули една експлозия.

 

#malmo attack at Central station. Man shut down, shouted i have a bomb pic.twitter.com/ql5C7a7LfV

— Pieter Cortenbach (@cortenbach) June 10, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР