Шведската верига за обзавеждане на дома IKEA ще открие свой

...
Шведската верига за обзавеждане на дома IKEA ще открие свой
Коментари Харесай

IKEA отваря център за поръчки в Пловдив

Шведската верига за обзавеждане на дома IKEA ще открие собствен център за поръчки в Пловдив.

Обектът ще бъде ситуиран в новия мол в Града под тепетата - " Пловдив Плаза " и ще отвори порти през ноември, дружно с формалното разкриване на комерсиалния център.

Центърът за поръчки ще е третият за компанията в страната след тези във Варна и Бургас. Той ще бъде на 2 етажа с обща повърхност от 2100 кв. м, а в него ще работят сред 25 и 30 души.

 IKEA възнамерява нови магазини в два града у нас
IKEA възнамерява нови магазини в два града у нас

Ето къде може да отворят порти те

Новината заяви шефът на IKEA България Никос Инфантидис по време на представянето на новия азбучник на шведската верига. " Полагаме старания за улеснение на достъпа, с цел да сме по-близо до българските ни клиенти. Смятаме, че новият център ще бъде един от най-успешните ни обекти ", съобщи Инфантидис.

Инициативата по отваряне на център за поръчки на IKEA в Пловдив се разисква от известно време. Това ще бъде вторият обект на веригата (след този в Бургас), който се намира в мол и наподобява ще следва неговата тактика.

" Обектът в Бургас оперира в мол, което не е доста особено за IKEA, само че е доста сполучлив, изключително в композиция с онлайн магазина ни ", съобщи шефът на компанията у нас.

 IKEA промени магазина си в София и нае нов логистичен център
IKEA промени магазина си в София и нае нов логистичен център

В обновяването са вложени 300 000 евро

Повече клиенти, по-голям оборот

Шведската верига регистрира 113 млн. лв. оборот от бизнеса си в България през миналата година. Приходите са с 10 млн. лв. повече, в сравнение с през миналата, а растежът на продажбите е 12%.

Компанията оперира от 7 години в страната ни, като е привлякла общо 16 млн. клиенти посредством всичките си канали на обслужване. " Всяка година клиентите ни порастват със приблизително 14%, а междинният растеж на оборота е 12% ", заяви Инфантидис. " Седемте години на IKEA в България са една сполучлива история ", означи той.

IKEA е регистрира общо 2.9 млн. клиенти през всички свои канали през последните 12 месеца, като 1.2 млн. от тях са нови клиенти. Ресторантската зона на шведската верига се радва на все по-голям интерес, като там са сервирани 700 000 порции.

 ИКЕА регистрира 103 милиона лв. от бизнеса си в България за последната година
ИКЕА регистрира 103 милиона лв. от бизнеса си в България за последната година

Миналата седмица дъщерното сдружение на веригата у нас смени ръководителя си

" В IKEA не продаваме единствено артикули, а предоставяме изцяло потребителско прекарване. Ресторантът ни е огромна част от това прекарване ", сподели мениджърът.

Шведската верига за дома поддържа правилото да предлага качествени артикули на налични цени. При мебелите най-продаваните артикули са обичайни за IKEA софа, дрешник и диван, а измежду аксесоарите - купички за хранене, LED крушки, акумулатори и други консумативи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР