Шведската тийнейджърка и активистка за климата Грета Тунберг днес призова

...
Шведската тийнейджърка и активистка за климата Грета Тунберг днес призова
Коментари Харесай

Тунберг: Децата засегнати от климатичните промени, трябва да бъдат чути

Шведската тийнейджърка и активистка за климата Грета Тунберг през днешния ден прикани международните медии да отделят по-малко внимание на нейния глас и повече на гласа на тези, които към този момент са наранени от продължаващото изключително състояние с климата, предадоха ДПА и ТАСС.

Изказвайки се в границите на конференцията за климата на Организация на обединените нации в Мадрид активистката сподели, че тя и съратничката й от " Петъци за бъдещето " Луиза Нойбауер от Германия са " привилегировани ", и гласовете им са " чути доста пъти ", предава Българска телеграфна агенция.

Това мнение тя изрече през днешния ден на конференция в границите на 25-ата интернационална конференция за климата на Организация на обединените нации в испанската столица, която ще продължи до 13 декември.

" Задължението ни е да използваме вниманието на медиите, с цел да дадем глас на тези, които най-вече се нуждаят от това ", сподели Тунберг.

" Извънредната обстановка с климата не е това, което ще окаже въздействие върху бъдещето, а това което към този момент визира всекидневието на хората ", счита 16-годишната активистка.

" Много е значимо да се вслушваме в коренните нации, тъй като те страдат, а правата им се нарушават по целия свят ", означи Тунберг.

" Хората изключително от световния Юг и от автохонните общности имат потребност да бъдат чути, тъй като изключителната обстановка с климата е освен нещо, което ще окаже въздействие върху нас в бъдеще, само че и нещо което въздейства върху живеещите през днешния ден деца ", сподели шведската екоактивистка.

След изявлението на Тунберг момче от разположените на ниско надморско ниво Маршалови острови, намиращи се в централната част на Тихия океан, сред Хаваите и Филипините, произнесе тирада за застрашаващото състояние, в което се намира неговата страна. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР