Шведската щафета сензационно спечели щафетата 4 по 7,5 км при

...
Шведската щафета сензационно спечели щафетата 4 по 7,5 км при
Коментари Харесай

Шведската щафета спечели олимпийската титла, провал за българите


Шведската щафета сензационно завоюва щафетата 4 по 7,5 км при мъжете на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

Така скандинавците завоюваха четвърти орден в Корея, с което надминаха упованията. Квартетът на Швеция в състав Пепе Флеминг, Йеспер Нелин, Себастиан Самуелсон и Фредрик Линдстрьом приключи за 1:15,16.5 часа(0+7) и завоюва първо в историята олимпийско злато.

Мъжката щафета се организира от 1968 година насам, като до момента спечелили са ставали единствено представители на СССР/Русия, Германия и Норвегия. Втори, на (+55,5, 1+12) се подредиха норвежците, като последният пост Емил Хегле Свендсен въртя спомагателна обиколка след последната пукотевица, а трети са биатлонистите на Германия (+2,07.1, 3+10).

Българите претърпяха цялостен неуспех, като бяха затворени с една обиколка дружно с тимовете на Казахстан и Словакия.

Щафетата ни загуби шансове за обичайно показване още на първи пост, когато Красимир Анев изостана с минута и 40 секунди от водача. Вторият пост Антон Синапов не изостана чак толкоз, само че разликата с усили.

На трети пост от нашите се пусна Димитър Герджиков, който влезе в наказателна обиколка още на първата си пукотевица лежащ и излезе на 16-а позиция от 18 тима, след което беше затворен с една обиколка след шестата пукотевица, което не разреши на Владимир Илиев да бяга на четвърти пост.

Така 8-ото място от Калгари 1988 си остана ненадминато достижение в историята на българския биатлон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР