Шведската компания Volvo направи едно много смело заявление. Според него,

...
Шведската компания Volvo направи едно много смело заявление. Според него,
Коментари Харесай

Смело изявление от страна на Volvo

Шведската компания Volvo направи едно доста самоуверено заявление. Според него, през 2025 година 50% (!) от всички шведски коли ще имат електрически мотор, а 2025-а е единствено след... седем години.

Освен това, още в края на идната година всички модели на марката ще се създават в три модификации - напълно електрически, меки (mild) хибриди и зареждащи се (plug-in) хибриди.

"Миналата година Volvo разгласи своята тактика за електрификация на продукцията си и отвод от моторите с вътрешно горене. Днес стартираме тази тактика на водещия авто пазар в света. Електрическото бъдеще на Китай е електрическото бъдеще на Volvo Cars ", съобщи генералния шеф на Volvo Cars Хокан Самуелсон.

Ще напомним, че през 2025 година 20% от продаващите се коли в Поднебесната страна би трябвало да са с електрически мотор. Такива са проектите на китайското държавно управление, а практиката демонстрира, че те рядко се разминават с делата. Друг е въпросът дали останалия свят ще прегърне концепцията за цялостна електрификация на колите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР