Шведската екоактивистка обяви, че основана от нея фондация ще дари

...
Шведската екоактивистка обяви, че основана от нея фондация ще дари
Коментари Харесай

Фондацията Грета Тунберг дарява 150 хиляди евро за пострадалите от климатичните промени в Африка

Шведската екоактивистка разгласи, че учредена от нея фондация ще подари 150 000 евро, с цел да подкрепи хората, наранени от климатичните промени в Африка, предадоха Българска телеграфна агенция и ДПА.

Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец, както и организациите "Ойл Чейндж Интернешънъл " (Oil Change International) и "Солар Систър " (Solar Sister) ще получат по 50 000 евро, съобщи Фондацията "Грета Тунберг ".
Оттам допълниха, че Африка е "един от най-уязвимите райони за последствията от рецесията с климата заради това, че с покачването на световните температури зачестяват горещите талази, засушаванията и наводненията ".

Средствата за Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец са за подкрепяне на филантропичната активност в Африка.

"Солар Систър " подкрепя локални дами бизнесмени в Танзания и Нигерия да построяват екологично чист бизнес, употребяващ слънчева сила, а "Ойл Чейндж Интернешънъл " се бори с "вредните петролни и газови планове в Африка ", прибавя фондацията.

"Намираме се в световна изключителна обстановка, която визира всички ни ", съобщи Тунберг. "Но не всички страдат от следствията от нея еднообразно. Африка е несъразмерно ударена от климатичната рецесия, макар че е измежду минимум допринасящите за нея ".

Седемнайсет годишната екоактивистка въодушеви световното придвижване за ориентиране на вниманието към климатичните промени посредством неходене на учебно заведение в петък. Тя провежда първата си учебна стачка през август 2018 година

Обявените през днешния ден парични дарения са от премията в размер на 1 милион евро за човечност, която през юли португалската фондация "Гулбенкян " присъди на Тунберг, показва ДПА.

Тогава шведското момиче съобщи, че парите от премията ще бъдат дарени на организации и планове за битка с климатичните промени и запазване на природата, изключително в Глобалния Юг, където хората са най-засегнати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР