Шведската екоактивистка Грета Тунберг сподели идеите си за промяна в

...
Шведската екоактивистка Грета Тунберг сподели идеите си за промяна в
Коментари Харесай

Грета Тунберг: Да спрем страшните болести и страданието на животните

Шведската екоактивистка Грета Тунберг показа концепциите си за смяна в метода на произвеждане и консумация на храните, с цел да бъдат решени три казуса: въглеродните излъчвания, появяването на заболявания и страданието на животните, съобщи Ройтерс, заяви bTV.

Тунберг разгласява видеоклип в " Туитър ", в който съобщи, че отрицателните резултати на настоящето селско стопанство, измежду които са климатичните промени и появяването на заразни заболявания като COVID-19, ще бъдат преодолени, в случай че се промени методът на произвеждане на храната. " Връзката ни с природата е нарушена. Връзките обаче могат да се трансформират ", сподели Тунберг във видеоклипа, оповестен по случай Международния ден на биологичното многообразие.

Фокусът върху селското стопанство и връзката му с климатичните промени и пандемиите е нов претекст в изявленията на Тунберг, която нормално насочва вниманието си върху бездействието на политиците и въглеродните излъчвания от използването на изкопаеми горива. " Климатичната рецесия, екологичната рецесия и здравната рецесия са свързани ", посочи младата активистка. Според Тунберг предаването на заболявания от животните на хората се дължи на неправилни селскостопански способи. Ако методът на хранете е основан на растенията, това може да предотврати изпускането в атмосферата на до 8 милиарда тона въглероден диоксид всяка година, сподели още тя.

Световната здравна организация съобщи, че коронавирусът, който аргументи пандемията от COVID-19, евентуално е бил предаден от прилепите на индивида чрез друго животно. Учени настояват, че 60 % от заразните заболявания, появили се от 1990 до 2004 година, са предадени на хората от животни. Освен това по целия свят се ускоряват настояванията за намиране на опция на месото поради терзания, свързани със здравето, благоденствието на животните и положението на околната среда, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР