Шведската активистка за климата Грета Тунберг планира да прекъсне училище

...
Шведската активистка за климата Грета Тунберг планира да прекъсне училище
Коментари Харесай

Шведската екоактивистка Грета Тунберг напуска училище

Шведската активистка за климата Грета Тунберг възнамерява да прекъсне учебно заведение за една година, с цел да се посвети на своята интернационална акция, обявиха източници, представени от ДПА.

16-годишната Тунберг притегли вниманието към въпроса за климата, обвинявайки актуалните международни водачи, че разочароват младежите, като не вършат задоволително за прекъсване на климатичните промени, и оглавявайки поредност от юношески митинги. Тя има намерение да взе участие в среща на върха на Организация на обединените нации за климата през септември в Ню Йорк и в климатичната конференция на международната организация през декември в Чили. Миналата година Тунберг участва на климатичната конференция на Организация на обединените нации в полския град Катовице.

След края на тази образователна година тя възнамерява да се посвети напълно на своята акция за климата, обявиха източниците, представени от ДПА.

Според известията, които се появиха на първо време в шведския вестник " Дагенс нихетер ", Тунберг не се тревожи за своя прогрес в учебно заведение и има намерение да премине в по-горните класове с една година по-късно от нормалното. По думите ѝ моментът е решителен.

" Това би трябвало да стане в този момент. 2020 е годината, в която би трябвало да обърнем кривата на излъчванията надолу, в случай че желаеме да задържим световното стопляне в границите на 1.5-2 градуса по Целзий ", сподели тя пред в. " Дагенс нихетер ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР