Шведската активистка за борба с промените в климата отправи обвинения

...
Шведската активистка за борба с промените в климата отправи обвинения
Коментари Харесай

Грета Тунберг обвини Русия за срутването на стената на язовир Каховка

Шведската активистка за битка с измененията в климата насочи обвинявания към Русия, че е предизвикала сриването на стената на язовир " Каховка " в Украйна, наричайки това " екоцид ", съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10709
Разрушаването на стената на големия язовир, намиращ се под съветски надзор, в Херсонска област в Южна Украйна, провокира огромни наводнения, които принудиха хиляди локални поданици да се изтеглят и предизвикаха екологични вреди. Русия и Украйна се упрекват взаимно за случилото се, отбелязва Ройтерс.

" Този екоцид като продължение на непровокираното пълномащабно навлизане от страна на Русия в Украйна е следващото безчовечие, за което светът няма думи. Погледите ни още веднъж са ориентирани към Русия, която би трябвало да поеме отговорност за закононарушенията си ", съобщи 20-годишната в Туитър през вчерашния ден.

This ecocide as a continuation of Russias unprovoked full-scale invasion of Ukraine is yet another atrocity which leaves the world lost for words. Our eyes are once again on Russia who must be held accountable for their crimes.
— Greta Thunberg (@GretaThunberg)
" Благодаря Ви за позицията и за това, че отстоявате истината @GretaThunberg! (Русия) би трябвало да бъде подведена под отговорност за всички свои несгоди против хората, живота и природата! ", отговори украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Младата екоактивистка съобщи през днешния ден на ежеседмичния си митинг край шведския парламент за битка с климатичните промени, че следствията от преливането на язовира са " безусловно ужасяващи и страшни ".

" Русия би трябвало да бъде подведена под отговорност за своите дейности и за закононарушенията си. Очите на целия свят в този момент са ориентирани към нея ", сподели Тунберг за Ройтерс.

Във вторник Съединени американски щати обявиха, че не могат да кажат изрично какво е предизвикало разрушаването на стената на язовира, само че ревизират сведения, че Русия, която окупира язовира още предходната година, стои зад сриването на стената, отбелязва Ройтерс.

Междувременно разгласи, че поставя завършек на климатичните си учебни стачки, защото към този момент се е дипломирала, съобщи Франс прес.

" Днес приключвам гимназия, което значи, че към този момент няма да мога да вземам участие в учебната стачка за климата. Така че това е последната ми учебна стачка ", написа в Туитър 20-годишната шведка.

В същото време инициаторката на придвижването " Петъци за бъдеще " посочи, че има намерение да взе участие в други демонстрации в последния работен ден от седмицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР