Шведската активистка Грета Тунберг предупреди днес американските конгресмени, че историята

...
Шведската активистка Грета Тунберг предупреди днес американските конгресмени, че историята
Коментари Харесай

Грета Тунберг пред Конгреса на САЩ: Историята ще ви държи отговорни за климатичните катастрофи

Шведската активистка Грета Тунберг предизвести през днешния ден американските конгресмени, че историята ще ги държи виновни за климатичните произшествия, в случай че не спрат субсидирането на промишленостите за изкопаеми горива, преди да стане прекомерно късно, съобщи Ройтерс.

Осемнайсетгодишната Тунберг, чийто активизъм въодушеви световно придвижване, се яви на видеоконферентно чуване пред комисия на Камарата на представителите в деня, в който президентът Джо Байдън откри също по видеоконферентна връзка двудневната международна среща на върха за климата, обещавайки да редуцира на половина въглеродните излъчвания на Съединени американски щати до 2030 година

" Простият и комфортен факт е, че в случай че желаеме да осъществим обещанията и уговорките си от Париж, би трябвало да спрем дотациите за изкопаеми горива... в този момент ", сподели Тунберг имайки поради Парижкото съглашение за климата от 2016 година, в което държавното управление на Байдън още веднъж върна Съединени американски щати, откакто Доналд Тръмп беше извадил страната от него.

Тунберг, която стана екоактивистка на 15-годишна възраст, когато стартира да пропуща занятията в учебно заведение, с цел да стачкува в петъците пред шведския парламент против бездействието по отношението на климатичните промени, призна, че е песимистично настроена.

" Не имам вяра и за секунда, че в действителност ще извършите това ", сподели тя пред конгресмените от подкомисията за околната среда на правната комисия в Камарата на представителите.

" Все още имате време да постъпите вярно и да спасите наследството ни, само че този времеви прозорец няма да остане отворен за дълго ", сподели Тунберг и добави: " Ние младежите сме тези, които ще пишем за вас в учебниците по история... Затова моят съвет към вас е да извършите умен избор ".

Председателят на подкомисията конгресмен Ро Кана оказва напън върху съпартиеца си Джо Байдън да спре дотациите за изкопаеми горива в границите на проект за възобновяване на инфраструктурата в Съединени американски щати.

" Оценяваме това, че президентът Байдън сложи във фокуса на предизборната си акция прекъсването на дотациите за изкопаеми горива. Важни са обаче детайлите, уточни в изказване Кана преди чуването на Грета Тунберг от подкомисията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР