Шведската академия, която определя носителя на Нобеловата награда за литература,

...
Шведската академия, която определя носителя на Нобеловата награда за литература,
Коментари Харесай

Шведската академия избра нов член след секс скандала

Шведската академия , която дефинира носителя на Нобеловата премия за литература, заяви, че е попълнила състава си с приемането на нов член, предадоха Ройтерс и ДПА.
 
Това е Матс Малм , професор по сравнителна литература в университета в Гьотеборг .
 
Той ще запълни едно от двете свободни места в академията, овакантени след абсурда за полов тормоз , който раздруса институцията по-рано тази година.

 
Матс Малм е роден през 1964 година и ще замести писателя Клас Йостегрен . Новоизбраният член ще заеме поста си на 20 декември дружно с други двама новоизбрани членове. Това са шведският правист Ерик Рюнесон и родената в Иран писателка Джила Мосаед . И двамата бяха определени от 18-членния състав на академията по-рано този месец.
 Матс Малм е професор по сравнителна литература в университета в Гьотеборг Матс Малм е професор по сравнителна литература в университета в ГьотеборгБГНЕС
Докторската дисертация на Малм през 1996 година е отдадена на шведския готицизъм. Литераторът също писал за развиването на романа в Швеция. Ръководител е Шведската литературна банка, уеб страница, предлагаш цифрови версии на типичен шведски творби.-->

 
Скандалът, който раздруса Шведската академия, избухна през ноември 2017 година. 18 дами упрекнаха в полов тормоз Жан-Клод Арно - водеща културна фигура в Швеция и брачен партньор на една от членките на организацията, поетесата Катарина Фростенсон .

 
В началото на октомври французинът беше наказан на две години затвор за полово принуждение през октомври и декември 2011 година в апартамент в Стокхолм от млада жена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР