Шведите от Volvo винаги са приемали безопасността като изконно правило

...
Шведите от Volvo винаги са приемали безопасността като изконно правило
Коментари Харесай

Volvo и безопасността: епизод пореден

Шведите от Volvo постоянно са приемали сигурността като изконно предписание при производството на своите коли. А когато техен модел става кола за сигурност в авто шампионат (WTCC за втора поредна година), Volvo одобряват задачата си още по на сърце, заричайки се, че новото V60 Polestar е най-безопасната кола за сигурност.

Компанията показа V60 Polestar неотдавна, а с изключение на наложителните детайли, които добави, нужни на един сейфти кар, тя внесе и бонус характерности. Аеродинамичните съставни елементи, които бяха добавени, напълно от въглерод, се намират ниско под вратите. Именно това изобретение оказва помощ за увеличение на притискането с големите 30% и дава на V60 Polestar доста повече сцепление и непоклатимост при високи скорости на и отвън пистата.

Volvo is taking the term " safety car " seriously. https://t.co/QfJwSDmWxe
— MOTOR1 (@Motor1com) October 27, 2017
Под капака се намира скъпият двулитров турбодвигател с четири цилиндъра, който дава 367 кс и 347 Нм въртящ миг в комплект с осемстепенна автоматизирана трансмисия. Добавени са първокачествен ролкейдж и нужното съоръжение за връзка. Развитието на колата пък е благодарение на Тед Бьорк – актуалният водач в WTCC с Polestar Cyan Racing.

Новият сейфти кар направи дебюта си на пистата предишния уикенд в японския кръг от WTCC, а заинтересуваните фенове и почитатели, които желаят да си закарат в гаража тази безвредна кола ще би трябвало да подготвят към 60 000 $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР