Схващането, че българите разбираме от всичко (най-вече от коли, футбол

...
Схващането, че българите разбираме от всичко (най-вече от коли, футбол
Коментари Харесай

Тест драйв: Hyundai i20 Active

Схващането, че българите разбираме от всичко (най-вече от коли, футбол и политика), звучи ненапълно шеговито и смешно, само че в някои случаи е пропито с същински смисъл. Все още има закостенели хора, които настояват, че немските коли са най-хубави, японските са най-здрави, френските са най-комфортни, а италианските - най-красиви. И даже камион с причини не е кадърен да промени мнението им.

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация:
1.0 T-GDI
Работен размер: 998 куб. см.
Мощност: 120 к.с.
Въртящ миг: 171 Нм
Ускорение: 10.5 сек. до 100 км/ч
Максимална скорост: 190 км/ч
Среден разход: 4.6 л/100 км
Трансмисия: 7-степенна автоматизирана
Базова цена: 27 600 лева

А истината е, че времената се трансформираха. Светът се глобализира и през днешния ден е мъчно ще обобщим качествата на даден автомобил с простичкото " хубава е, тъй като е немска ". Нищо че фаровете й са създадени в Турция, ламарината е пристигнала от Китай, гумените съединения са създадени в България, моторът е пристигнал от цех в Австрия, а крайното сглобяване се е случило в Испания.

В тази връзка, ето какво можем да кажем за Hyundai - положителната остаряла корейска марка, която, дано не се лъжем, в близкото минало не впечатляваше с нищо, с изключение на с коли, подобаващи за таксиметрова компания - здрави, само че скучни до безпаметност. Е, към този момент това не е по този начин. И Hyundai i20 Active е единствено едно от доказателствата.

 Снимка 397989

i20 е основан на едноименния хечбек на корейците, а добавката Active идва, с цел да ни покаже, че външният тип е изменен, с цел да накара колата да замязя повече на кросоувър. По-високо окачване, пластмасови защитни детайли, по-агресивни брони и рейки за багажник на покрива. Най-лесно бихме го обяснили като по-функционална версия на общоприетия i20. Ако беше човек, щеше да е млад IT експерт, който върви три пъти седмично на скуош.

БЕЗ 4х4 ЗАДВИЖВАНЕ

И преди някой да е попитал, не, няма 4х4 задвижване. Да, на процедура това значи, че не може да разчитаме на i20 Active за тежък и даже никакъв офроуд, само че кой ли би си купил тъкмо подобен автомобил, с цел да изследва кални речни корита и мокри тревни хълмове...

 Снимка 397994

Hyundai i20 Active е за хората, които просто желаят малко по-привлекателен i20. И го получават. Позицията на седене е малко по-висока, влизането и излизането от интериора са улеснени, а разрушената рампа на подземния паркинг в блока към този момент няма да ни тормози. Именно в това е цялата философия на днешните кросоувъри.

БЕЗ СКУКА В ЕЖЕДНЕВИЕТО

i20 Active е кола, с която можем да се забавляваме. Купуваме си багажник за две колела и отиваме до планината; сменяте този багажник с кутия за багаж и сме подготвени за по-дълго пътешестване за четирима, без да се тормозим от компактните размери на класическия багажник. Искаме да натоварим нещо по-голямо и не ни се заплаща за превоз? Няма проблем, при повече предпочитание може да аранжираме облегалките в интериора по този начин, че с малко взаимни отстъпки в комфорта, да успеем да пренесем новия матрак с персоналния си автомобил.

 Снимка 397993

Hyundai i20 Active е за младежи без уклон към стандартите. По-улегналите клиенти биха се оплакали, че купето е малко, моторът е маломощен, новата 7-степенна автоматизирана скоростна кутия е малко бавна, а дизайнът не дава отговор на изчезналото задвижване на четирите колела.

Може да: ни води до приключенията

Не може да: се съревновава с същински джип

Липсва му: по-балансиран и мощен мотор

Младите хора, въпреки това, не биха се интересували от всичко това, тъй като знаят, че в ерата на обществените мрежи външният тип, рационалният разход, сервизните разноски и мултифункционалността са всичко. И точно в това Hyundai i20 Active е същински добър.

Трицилиндровият мотор е пестелив, само че в композиция с автоматизираната трансмисия се усеща малко " изтощен ". Освен това е малко по-шумен от благоприличното, само че въпреки това, в случай че усилим музиката, този проблем отпада - типично в юношески жанр. Пък и не бързаме за на никое място, нали?

 Снимка 397992

В най-високото равнище на съоръжение i20 Active разполага със серия от дейни асистенти за сигурност, както и с мултимедийна система с огромен тъчскрийн екран, който има опция за връзка с функционалностите на телефона ни.

Добрата вест тук е, че навигацията не се нуждае от връзка със смарт телефон, което я прави по-практична и комфортна за прилагане. Особено в чужбина, където нямаме мобилен интернет. Другата добра вест е, че екранът е вграден в таблото и наподобява като част от него - за разлика от много други налични модели, в които екранът безусловно стърчи от нищото.

БЕЗКЛЮЧОВО ЗАПАЛВАНЕ

Не желаеме да звучим дискриминационно, само че младежите са мързеливи - в положителния смисъл, и обичат да им е комфортно и елементарно. Ние също.

Затова същински се наслаждавахме на добре познатата от по-високите сегменти коли екстра, която разрешава да не вадим ключа на колата от джоба си. Просто допираме външната ръкохватка на вратата и сме вътре. Сядаме, натискаме бутона и колата е подготвена за тръгване. Ако съществува екстра, която в действителност има силата да промени всекидневието ни, то сигурно това е безключовото запалване.

 Снимка 397991

Hyundai i20 Active е приветлив юноша с всички черти на прогресивния метод на живот, само че и с минусите, които всяко юношество носи със себе си. И в това няма нищо неприятно, несъмнено. Напук на всички стандарти, с които улегналостта ни засипва.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР